Johanna Rytting Kaneryd nätade för sitt Chelsea.
Målskytt blev även Amanda Ilestedt, vars Arsenal gick vinnande ur Londonderbyt.

Stekhett derby i London.

När ettan Chelsea gästade trean Arsenal under söndagen kryllade det av svenska landslagsstjärnor. "Gunners"-tränaren Jonas Eidevall startade exempelvis med Amanda Ilestedt i mittlåset, medan Stina Blackstenius började på bänken. Lina Hurtig saknades dock på grund av skada.

I "The Blues" tog Johanna Rytting Kaneryd i vanlig ordning hand om platsen som högerytter i elvan. Zecira Musovic inledde på bänken.

Framför hemmapubliken (59 042, nytt rekord i Women's Super League) på Emirates Stadium fick Arsenal en drömstart. Redan i åttonde minuten var den engelska landslagsstjärnan Beath Mead kylig framför mål när hon satte dit ledningsmålet.

Men bara fem minuter senare kvitterade Chelsea. Rytting Kaneryd fick bollen på sin högerkant, vek inåt i planen och avlossade ett skott med vänstern mot första stolpen som letade sig in till 1-1.

- Dåligt försvarsspel av Arsenal, som hade flera spelare på rätt sida bollen. De kan inte ge bort så mycket yta och så fort Rytting Kaneryd viker inåt i planen måste de stänga gapet så att hon inte kan skjuta, sa Gilly Flaherty i BBC:s sändning.

En fullträff som säkerligen gladde de allra flesta blå Londonfans. Supporterkontot Chelsea Women Daily inkluderat:

"'The Swedish Messi' kvitterar. Game on!", skriver kontot.

I 36:e minuten återtog Arsenal ledningen, och återigen var det en svensk som skrev in sig i målprotokollet.

Amanda Ilestedt visade styrka i luftrummet när hon nådde högst på en hörna och nickade in 2-1 från nära håll. Takterna från VM i somras sitter i, alltså. Det var dessutom den svenska landslagsbackens första mål i WSL.

Kort därefter utökade Alessia Russo ledningen ytterligare för "Gunners". Forwarden var vass i djupled, sprang sig fri och avslutade ett snabbt anfall genom ett säkert avslut i bortre. I slutet av andra halvlek gjorde Russo sitt andra för dagen, den gången på straff.

Arsenal vann till slut derbyt med 4-1. Resultatet innebär att "Gunners" går upp på samma poäng, 22, som Chelsea. De sistnämnda toppar fortsatt tabellen tack vare bättre målskillnad.

- En stark lagprestation, speciellt i första halvlek. Det här var det bästa vi har spelat den här säsongen och vi visade vår potential. Det var väldigt roligt att se, säger Jonas Eidevall enligt BBC efteråt.

Arsenal: Zinsberger - McCabe, Ilestedt, Wubben-Moy, Catley - Pelova, Wälti - Mead, Little, Foord - Russo.

Chelsea: Berger - Périsset, Mjelde, Carter, Charles - Nüsken, Cuthbert - Rytting Kaneryd, Fleming, James - Kerr.