Salah tvåmålsskytt när Liverpool besegrade tabelljumbon

Liverpool gjorde det som behövdes mot tabelljumbon Watford.
Mohamed Salah blev hjälte med sina två mål.

Liverpool leder allt jämt Premier League i storartad stil och ställdes under lördagen mot bottenlaget Watford som ligger sist i tabellen. Men trots skillnaderna mellan lagen i serien var matchen betydligt jämnare.

Watford hade möjligheter, bland annat genom Ismaila Sarr men då chanserna kom var avsluten för svaga. Liverpool skulle ta ledningen och det var ett klassmål, på nytt från Mohamed Salah.

Stjärnan sprang i djupled och fick en passning av Sadio Mané, därefter gjorde 27-åringen allt på egen hand. Han fintade bort Kiko Femenia innan han bröt in från vänster och skruvade in bollen med högerfoten.

Fem minuter in i andra halvlek hade Liverpool ytterligare en boll i nät, denna gång genom Manés vackra nick men senegalesen befann sig i misstänkt offsideposition. Efter VAR-granskning dömdes målet bort.

Bortalaget hade som sagt en del chanser men kunde inte skapa den där riktiga möjligheten som ledde till en kvittering. I stället punkterade Salah tillställningen på ett märkligt sätt. I 90:e minuten anföll Liverpool till vänster genom Mané, bollen spelades in till Divock Origi vars misslyckade avslut blev till en perfekt passning till Salah som klackade in 2-0.

Även detta VAR-granskades för offside men denna gång godkändes målet vilket också blev slutresultatet. Det var också Liverpools 16 seger i ligan och man är fortsatt obsegrade sedan förlusten mot Napoli i september.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Milner - Henderson, Wijnaldum, Shaqiri - Salah, Firmino, Mane

Watford: Foster - Mariappa, Kabasele, Cathcart, Femenia - Doucouré, Capoue - Sarr, Hughes, Deulofeu - Deeney