Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
Englandsbevakningen sponsras av:

Schmeichel med hjärtskärande brev till avlidne ägaren: "Du berörde alla"

Premier League

Leicester har bekräftat att klubbens ägare Vichai Srivaddhanaprabha är död.
Nu har Premier League-lagets målvakt Kasper Schmeichel publicerat ett långt brev till thailändaren.
"Du kommer aldrig förstå hur mycket du betytt för mig och min familj", skriver dansken.

Foto: Bildbyrån.

Det var under lördagen, efter Leicesters match mot West Ham i Premier League, som Vichai Srivaddhanaprabhas helikopter kraschade utanför Leicesters hemmaarena. Samtliga ombord på helikoptern omkom. Det bekräftade Premier League-klubben under söndagskvällen.

Leicesters målvakt Kasper Schmeichel blev vittne till olyckan och han har nu skrivit ett långt brev till den avlidne klubbägaren, vilket han har publicerat på Twitter.

"Kära herr ordförande. Jag kan inte förstå att det här händer. Jag är så totalt förkrossad och mitt hjärta har gått itu. Jag kan bara inte förstå vad jag såg i går kväll. Det känns bara inte verkligt!", skriver han och fortsätter sedan:

ANNONS

"Det är svårt att sätta ord på hur mycket du har betytt för den här fotbollsklubben och för staden Leicester. Vi känner alla till investeringarna i fotbollsklubben som du och din familj har gjort. Men det du gjort handlar om så mycket mer. Du brydde sig så djupt om inte bara klubben utan för hela samhället. Dina oändliga bidrag till Leicesters sjukhus och välgörenhet kommer vi aldrig att glömma. Du var något utöver det vanliga i alla aspekter

Jag har aldrig stött på en man som du. Någon så hårt arbetande, så dedikerad, så passionerad, så snäll och så generös. Du hade tid för alla. Du berörde alla. Det spelade ingen roll vem det var, du hade tid för dem. Jag såg alltid upp till dig som ledare, som pappa och som människa".

Du förändrade fotbollen. För alltid! Du gav hopp till alla om att det omöjliga är möjligt, inte bara till våra supportrar utan till alla supportrar världen över - oavsett sport! Det är inte många människor som gjort det. När du värvade mig 2011 sa du till mig att vi skulle spela Champions League-fotboll inom sex år och att vi skulle uppnå fantastiska saker. Du inspirerade mig och jag trodde på dig. Du fick mig att känna att inget är omöjligt. Utan dig och din familj hade allt det här, allt det vi tillsammans uppnådde, inte hänt. Du gav mig erfarenheter som bara finns i fantasier.

ANNONS

Du såg bokstavligen till att mina drömmar gick i uppfyllelse. 

Men det jag är mest stolt över är att ha varit en del av din vision. Miljön som du skapade. Den här klubben och den här staden är en familj. Och det är tack vare dig. För det är jag dig evigt tacksam. Jag är tacksam över att ha lärt känna dig, att ha kommit dig och din familj nära och för alla de ögonblick och gemensamma erfarenheter som jag upplevt med dig på ett personligt plan. Mitt hjärta går sönder av tanken på att jag aldrig kommer att se dig i omklädningsrummet igen, att jag aldrig mer igen kommer ha ett samtal med dig om allt och ingenting när jag kommer in tidigt från uppvärmningen. Att du inte kommer vara där och skratta och skoja med grabbarna, att jag inte kommer få se ditt leende och den entusiasm som smittade alla som du kom i kontakt med.

ANNONS

Vi har nu ett ansvar som klubb, som spelare och supportrar att hedra dig. Genom att ha lärt känna dig vet jag att vi gör det genom att vara den familj som du skapade. Genom att hålla ihop och stötta de som stod dig närmast igenom den här fruktansvärda tiden.

Du hade en vision för den här klubben, du ville vårt bästa. Det fanns absolut ingenting som du inte skulle göra för oss. Du var så passionerad. Vi måste hedra ditt arv genom att leverera för dig på planen precis som du hade velat, och genom att fortsätta vara den sammansvetsade klubb som du byggt upp.

Du kommer aldrig förstå hur mycket du betytt för mig och min familj.

Jag är verkligen hedrad och priviligerad som har fått vara en liten del av ditt liv".

Kasper Schmeichel var 2016 med och vann Premier League med Leicester.

Publicerad 2018-10-29 kl 00:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto