Seb Larsson målskytt och syndabock

Sebastian Larsson var tillbaka efter avstängning och nätade hemma mot Wigan - men orsakade också en straff i förlustmatchen.

Förra veckan var Sebastian Larsson avstängd men tillbaka i startelvan hemma mot Wigan såg han till att noteras i målprotokollet efter bara åtta minuters spel. Nicklas Bendtner drev in bollen i banan från höger strax utanför straffområdet och avlossade ett lågt skott som målvakten Ali Al Habsi inte kunde greppa. På returen stormade flera Sunderlandspelare fram men det var Sebastian Larsson som med vänsterfoten fick träff på bollen till 1-0.

I slutet av halvleken orsakade Sebastian Larsson en straff. Men närbildsrepriserna visar något som så klart är svårt för domaren att se. Den anfallande spelaren halkar på en papperslapp som ligger på planen - samtidigt som Larsson sätter in en tackling strax bakom. Straff blev det i alla fall och den gick i mål.

Det såg länge ut att bli oavgjort - men på övertid drällde Sunderlandbacken Wes Brown med bollen, och högt pressande inhopparna James McArthur och Franco Di Santo kunde sno bollen och göra 2-1 till Wigan.