Sex olika målskyttar för Arsenal

Arsenal-Blackburn 6-2((3-2))
0-1 Steven Nzonzi (4), 1-1 Thomas Vermaelen (17), 1-2 David Dunn (30), 2-2 Robin van Persie (33), 3-2 Andrej Arsjavin (37), 4-2 Francesc Fabregas (57), 5-2 Theo Walcott (75), 6-2 Nicklas Bendtner (89).

Förre Arsenal-stjärnan Thierry Henry på läktaren och Cesc Fabregas i storform på fotbollsplanen.
Då blev det rena tennissiffrorna för Arsenal - 6-2 - mot Blackburn.

Spanjoren Fabregas var den som låg bakom det mesta när Arsenal körde över Blackburn. Förutom ett mål, 4-2-målet, var han också högst delaktig i fyra av Arsenals övriga mål när hemmalaget vände 1-2-underläge med fem raka mål varav två inom loppet av fyra minuter i slutet av första halvlek.

Henry som var på plats för att hylla sin förre manager Arsene Wenger som nu varit i Arsenal i 13 år fick se Robin van Persie först kvittera till 2-2, därefter ryssen Andrej Arsjavin ge Londonklubben ledningen, båda framspelade av Fabregas.

Efter egna målet kunde han också styra upp Theo Walcotts mål i andra halvlek.

Arsenals sista mål var ur ett svenskt perspektiv inte speciellt bra. Dansken Niklas Bendtner var tillbaka efter sin trafikolycka och kunde också skjuta in 6-2 i slutminuten i hans genrep inför VM-kvalet mellan Danmark och Sverige på Parken i Köpenhamn.

Martin Olsson spelade hela matchen för Blackburn.