POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ENGLAND
11å

Shinawatra har sålt City

Enligt Sky Sports sålde Thaksin Shinawatra Manchester City till Abu Dhabi United Group for Development and Investment på söndagskvällen.
- Vi ska göra Manchester City till den största klubben i Premier League, säger en representant för gruppen.

Enlig sajten Arabian Business har den före detta premiärministern i Thailand nu sålt Manchester City. Köparna är arabiska Abu Dhabi Group. De representeras av Dr Sulaiman Al Fahim.
- Vi kommer att släppa fler detaljer senare men det här är en stor händelse, både för klubben och Abu Dhabi, säger han.
- Vårt mål är väldigt enkelt - vi ska göra Manchester City till den största klubben i Premier League, och till att börja med, sluta topp fyra den här säsongen, fortsätter han.

Enligt Manchester Evening News är köpet värt runt 2.2 miljarder svenska kronor. Thaksin Shinawatras tillgångar är frusna då han väntar ett åtal i Thailand. Shinawatra köpte klubben för bara ett år sedan.

Enligt Manchester City är köpet inte fullbordat. På sin hemsida bekräftar klubben dock att en överenskommelse med ADUG har nåtts och att slutförhandlingar med alla parter inklusive Premier league nu inleds.
-Det är ingen hemlighet att vi har sökt en samarbetspartner under en längre tid men i detta läge kan vi inte säga mycket mer av juridiska skäl, säger Citys ordförande Garry Cook till Manchester Evening News.

TT

Publicerad 2008-09-01 kl 14:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå