Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Skadespecialisten: "Zlatan borde inte stressa fram en comeback"

Premier League

Zlatan Ibrahimovic visar gång på gång upp framsteg i sin rehabilitering.
Nu menar dock Uniteds tidigare skadespecialist att han ska ta det lugnt och inte försöka motbevisa experter som tvivlar på en snabb comeback.
- Ett bakslag i hans ålder skulle kunna innebära slutet på karriären, säger Matt Radcliffe till Yahoo Sport UK.

Foto: Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic skadade i april sitt knä så allvarligt att han tvingades till operation. Rehabiliteringstiden för den svenske superstjärnan väntas bli minst nio månader och en comeback ser ut att bli först i början på 2018.

Zlatan har dock gång på gång visat framsteg i sin rehabilitering. Bland annat med en video på sin Instagram där han passar med en boll, bara veckor efter sin operation. Nu går en tidigare skadespecialist i Manchester United ut och varnar svensken för att ha för bråttom tillbaka till fotbollsplanen.

- Zlatan borde inte ens överväga att försöka sig på en comeback 2017. Skulle han komma tillbaka för tidigt och få ett bakslag skulle det i hans ålder kunna innebära slutet på karriären, säger Matt Radcliffe tidigare specialist på skadeförebyggande träning under Louis Van Gaal i United till Yahoo Sport UK.

ANNONS

Hans råd till Zlatan är att bli helt frisk innan han försöker sig på en comeback. Även om det blir senare än i januari när transferfönstret stängt så kommer han att vara free agent och kan på så sätt skriva på för en klubb.

-En helt frisk Zlatan Ibrahimovic kommer att vara ett väldigt intressant alternativt för alla klubbar som är i behov av en anfallare i februari. Det är då jag förväntar mig att han kommer att vara tillbaka fullt fysiskt, fortsätter Radcliffe.

Tidigare i juni blev det officiellt att Manchester United inte förlänger Zlatans kontrakt som går ut i dag. Under fredagen lade svensken upp ett Instagram-inlägg där han skrev:

"Jag kom. Jag snackade. Jag erövrade.".

Se när Zlatan skadar sig i Sporten ovan.


I came. I said. I conquered.

Ett inlägg delat av IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) Jun 30, 2017 kl. 11:40 PDT

ANNONS
Publicerad 2017-06-30 kl 21:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto