Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Skärper regler för huvudskador

England

Spelare som blir medvetslösa eller drabbas av hjärnskakning förbjuds att spela vidare från och med den kommande säsongen, meddelade det engelska fotbollsförbundet, FA, på tisdagen.

Foto: Scanpix

Christoph Kramer knockas i VM-finalen.

"Om en stunds medvetslöshet kan bekräftas eller misstänkas måste spelaren tas ur spel, och inte tillåtas att återvända", skriver FA i ett dokument.

Där meddelades det också att professionella spelare kommer att genomgå grundläggande neuropsykologiska tester inför varje säsong, och att det krävs vila i minst sex dagar efter att huvudskada som har inneburit medvetslöshet eller hjärnskakning har uppstått.

Förra säsongen blev det uppståndelse när Tottenhams målvakt Hugo Lloris fick en kraftig smäll mot huvudet i en match mot Everton — men ändå tilläts spela vidare. Och under VM fortsatte bland andra Uruguays Álvaro Pereira och Argentinas Javier Mascherano att spela, trots att de drabbats av uppenbara huvudskador.

ANNONS
Publicerad 2014-08-05 kl 17:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto