Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
Englandsbevakningen sponsras av:

Sky Sports: Derby har skulder på 760 miljoner kronor

Championship

Derby County dras med stora ekonomiska problem.
Enligt Sky Sports har klubben skulder på knappt 760 miljoner kronor.

Foto: Bildbyrån

Wayne Rooney.

Championship-klubben Derby County, som tränas av Wayne Rooney, har en tuff säsong bakom sig - främst utanför planen. På grund av ekonomiska problem har klubben nämligen straffats med 21 minuspoäng så här långt.

Anledningen till poängbestraffningen är att Derby har gått in i en rekonstruktion samt brutit mot ligans ekonomiska regelverk. Nu kommer uppgifter som tyder på att läget kan vara värre än befarat.

Det är Sky Sports som rapporterar att Derby har skulder på 60 miljoner pund, knappt 760 miljoner kronor. En källa till Sky Sports uppger att hen "aldrig sett så stora skulder" i en Championship-klubb tidigare.

ANNONS

Enligt uppgifterna har Derby en skuld på 30 miljoner pund till brittiska skattemyndigheten. Klubben ska dessutom vara skyldig ett amerikanska investeringsbolag 20 miljoner pund för olika lån samt ytterligare tio miljoner pund till olika "fotbollsborgenärer".

Anledningen till det höga skuldberget uppges till stor del bero på Derbys stora intäktstapp under coronapandemin. Ägaren Mel Morris har i flera år försökt att få till en försäljning av klubben, men att hitta en köpare på kort sikt sägs vara "osannolikt". De höga skulderna uppges vara ett hinder.

Efter 27 spelade omgångar är Derby nästjumbo i Championship.

Publicerad 2022-01-28 kl 21:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto