Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Solbakken slår tillbaka efter Haaland-artikel: "Medioker journalistik"

Premier League

Erling Braut Haaland har fått kritik för att spela i Manchester City.
Nu kritiserar förbundskaptenen Ståle Solbakken en publicering om ämnet.
- Det är medioker journalistik, säger Solbakken enligt VG. 

Foto: Bildbyrån.

Erling Braut Haaland har i veckan fått svara på frågor från norsk media om valet att spela för Manchester City, som har en kontroversiell ägare i form av Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan, vice premiärminister i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten. Anledningen till frågorna är att landets regim anklagas för massiva kränkningar av mänskliga rättigheter och är även, enligt FN, en av de strängaste diktaturerna i Mellanöstern. 

Nu har den norska tidningen VG pratat med engelsmannen Matthew Hedges, som bott och studerat i Förenade Arabemiraten, samt gett ut en bok om regimen. Han säger sig blivit torterad i ett fängelse i Förenade Arabemiraten och ser på den norske stjärnspelaren som en "ambassadör för en totalitär regim". 

Annons

Det är något som Norges förbundskapten Ståle Solbakken nu slår tillbaka mot. 

- Om du tar VG-artikeln, så är den för mig väldigt sökt. Det är medioker journalistik. Jag läste den innan jag lade mig i går och jag tycker att den är på gränsen. Du kan vända den upp och ner. Är det verkligen Erling du ska bli besviken på? Det tycker jag är att dra det för långt, säger förbundskaptenen enligt VG. 

Solbakken menar i stället att det är en mycket större fråga än själva individen. 

Det norska landslaget ställs på lördag mot Slovenien borta och på tisdag mot Serbien hemma i de två sista Nations League-matcherna. 

Publicerad 2022-09-22 kl 18:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto