Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Ole Gunnar Solskjær.

Solskjær bryter tystnaden: "Väldigt, väldigt stolt"

1v

Ole Gunnar Solskjær har tvingats bort från Manchester United. 
Nu berättar norrmannen att han är stolt över sin tid i klubben.
- Naturligtvis är det här något som man drömmer om i sitt liv, säger han i en intervju på storklubbens hemsida. 

Manchester United gav under söndagen besked om att den norske chefstränaren Ole Gunnar Solskjær har fått sparken efter en tid med svaga resultat. 4-1-förlusten mot Watford i lördags blev droppen som fick bägaren att rinna över för storklubbens ledning. 

Solskjær uttalar sig nu, i en stor intervju på Uniteds hemsida, om avskedet och berättar att han inte kommer att göra fler intervjuer framöver. 

- Du vet vad den här klubben betyder för mig och vad jag ville uppnå här. För klubben, för supportrarna, för spelarna och för personalen. Jag ville att vi skulle ta nästa steg för att utmana om ligan och vinna titlar. Det kommer att finnas många journalister som kommer att fråga mig om intervjuer, men nej. Jag tänker inte göra några intervjuer, säger Solskjær och fortsätter:

ANNONS

- Jag kommer att gå ut genom dörren och jag tror att alla vet att jag har gett allt för den här klubben. Den här klubben betyder allt för mig och tillsammans är vi en bra "match", men tyvärr har jag inte kunnat leverera resultat som vi behöver och det är dags för mig att kliva åt sidan. 

Solskjær tog över under 2018 och är stolt över sin tid i Manchester United.

- Väldigt, väldigt stolt. Naturligtvis är det här något som man drömmer om i sitt liv. Jag har varit spelare, reservlagstränare och sedan var nästa jobb och dröm att styra klubben, vilket jag har gjort nu. Det har varit roligt från första minuten, så jag måste tacka alla spelare. Sedan jag kom in har de varit toppmänniskor. Några har kommit och några har gått, men det har varit ett väldigt roligt gäng att jobba med. Jag vill även tacka styrelsen och ägarna för att de gav mig den här möjligheten, då alla inte får den här möjligheten. 

ANNONS

Solskjær menar nu att han kommer att följa klubben som supporter framöver.

- De (supportrarna) har varit fantastiska mot mig sedan jag för första gången sparkade på bollen och gjorde mål fram till nu. Jag är säker på att vi kommer ses igen och jag kommer att se på matcher på Old Trafford, säger han och fortsätter:

- Jag är ett fan och jag önskar spelarna all lycka. Det finns några väldigt, väldigt bra spelare och några bra människor.

Samtidigt kommer han att vara en hel del med sin familj den närmaste tiden.

- Jag kommer att spendera lite tid med min familj. Det har varit det svåraste under pandemin, då Norge har varit öppet och stängt. Min familj flyttade tillbaka till Norge och vi har därmed levt åtskilda. Jag kommer förstås även följa klubben. Förhoppningsvis kommer nästa tränare in och jag kommer att stötta honom. Jag vill att han ska bli framgångsrik och förhoppningsvis har jag lagt en grund för att det ska bli så. 

ANNONS

Manchester United ställs härnäst mot Villarreal borta på tisdag i Champions League-gruppspelet. Sedan väntar två tuffa matcher i Premier League - Chelsea borta den 28 november och Arsenal hemma den 2 december.

Publicerad 2021-11-21 kl 18:43
Sponsrat innehåll

Streama all sport från Telia, C More och Viaplay för 599kr

Sportpaketet består av Telia Play Sport, C More Premium, Viaplay med V Premium och V Sport Golf

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto