Spurs kvitterade sent mot Liverpool efter tavla av Alisson

Mål, chanser, varningar, omdiskuterade domslut - och känslor.
Stormötet mellan Tottenham och Liverpool innehöll allt.
Till slut delade lagen på poängen efter att Spurs utnyttjat en tavla av Liverpool-målvakten Alisson.

Det vankades stormöte i Premier League när Tottenham tog emot tabelltvåan Liverpool under söndagseftermiddagen. Bara timmar före avspark meddelade Merseyside-klubben att Jordan Henderson (sjuk) och Thiago, misstänkt postivt test för covid-19, skulle missa matchen. I stället tog Keita och 19-årige Tyler Morton, som fick göra sin första start i PL, plats på mittfältet.

Tottenham kom i sin tur till spel med en stark startelva efter att nyligen haft ett coronautbrott i truppen. Antonio Conte valde att mönstra en 3-5-2-uppställning med Harry Kane och Heung-min Son på topp.

- Det har varit två väldigt tuffa veckor. Nio spelare har haft corona och det har varit väldigt svårt att träna. Vår senaste match var för två veckor sedan mot Norwich, så det har inte varit lätt att förbereda oss för matchen, sa Conte till Sky Sports inför matchen.

Matchen startade i ett högt tempo och Liverpool fick en bra chans att ta ledningen redan i första minuten. Trent Alexander-Arnold lyfte in ett inlägg mot bortre stolpen som Andy Robertson nickade tätt utanför.

Tottenham inledde piggt och hotade offensivt flera gånger om - och efter knappa kvarten kom utdelningen. Harry Kane fick bollen i straffområdet och placerade säkert in 1-0 vid bortre stolpen.

Därefter var Harry Kane inblandad i en omdiskuterad situation då han delade ut en hård tackling mot Andy Robertson, men Tottenham-forwarden klarade sig med ett gult kort - vilket fick Jürgen Klopp att bli rasande.

Liverpool var det något bättre laget spelmässigt i första halvlek, men det var Tottenham som skapade de farligaste målchanserna. Efter dryga halvtimmen hade Dele Alli ett gyllene läge att göra 2-0, men engelsmannen - som var helt ren framför mål - lyckades inte överlista Alisson.

I stället för utökad Spurs-ledning kvitterade Liverpool kort därefter. Robertson tog sig ner mot kortlinjen och slog ett inlägg till Diogo Jota som kunde nicka in 1-1. Det var portugisens tionde mål i ligan den här säsongen.

Strax innan halvtidsvilan fick Trent Alexander-Arnold ett fritt läge i straffområdet, men Liverpool-backens avslut på halvvolley räddades av Hugo Lloris. En händelserik första halvlek slutade 1-1.

Båda lagen fortsatte att turas om att skapa målchanser i inledningen av den andra halvleken. Med drygt 20 minuter kvar att spela tog Liverpool ledningen efter att Andy Robertson nickat in 1-2 från nära håll. Målet följdes dock av vilda Tottenham-protester, då Dele Alli i anfallet innan gått omkull i straffområdet - men domaren Paul Tierney valde att inte blåsa.

Gästernas ledning blev dock kortvarig. Bara minuter senare kom nämligen Alisson på mellanhand vilket Heung-min Son utnyttjade när han enkelt rullade in 2-2-kvitteringen i öppet mål.

Tottenham fick avsluta matchen med en spelare mer på planen. Med knappa kvarten kvar fick Andy Robertson syna det röda kortet efter att ha sparkat ner Emerson. Spurs tryckte på för ett ledningsmål i slutminuterna, men Liverpool höll undan och fick med sig en poäng.

Matchen slutade 2-2.

- Absolut enastående, jag älskade matchen! Det här var en otrolig fotbollsmatch, en av de bästa jag har sett. Vi har precis sett något exceptionellt, säger Sky Sports-experten Gary Neville.

Harry Kane anser att Tottenham borde förvaltat fler av sina klara målchanser.

- Det var en rolig match att spela och jag är säker på att det var en rolig match att kolla på. Det var många chanser åt båda hållen. Vi hade några klara chanser som vi borde ha förvaltat bättre om jag ska vara ärlig. Överlag var det en tuff match mot en väldigt bra motståndare, säger Kane till Sky Sports.

Liverpool-tränaren Jürgen Klopp menar att hans lag inte kom upp i nivå i andra halvlek.

- Jag såg en stor kamp i dag från mitt lag. Vår första halvlek var bra, andra var inte lika bra eftersom vi kände av intensiteten från senaste veckorna samtidigt som vår motståndare såg fräschare ut, säger Klopp till Sky Sports.

- Att göra andra målet var bra, att släppa in det andra var inte lika bra. Alisson har räddat oss många gånger tidigare i sådana situationer, det är sådant som händer. Han missade bollen och de kunde göra mål.

Tottenham: Lloris - Sanchez, Dier, Davies - Emerson, Alli, Winks, Ndombélé, Sessegnon - Kane, Son.

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Konaté, Robertson - Morton, Milner, Keita - Salah, Jota, Mané.