Sterling hyllas efter Chelseas överkörning: "Högsta klass"

FA-cupen

Chelsea svarade för en rejäl urladdning mot Preston.
Då hyllas Raheem Sterling - som svarade för ett riktigt klassmål.
"Det där är högsta klass från Raheem Sterling", skrev BBC-experten Danny Gabbidon om målet.

Chelsea har börjat varva igång och gick in i FA-cupmötet med Preston med två raka segrar i ryggen.

När elvorna presenterades stod det klart att Mauricio Pochettino valde att ge mittbacken Alfie Gilchrist chansen från start för första gången. 20-åringen ackompanjerades bland annat av Axel Disasi och Levi Colwill i hemmalagets backlinje.

När matchen väl drog igång var det dock ett Chelsea som hade stora problem att skapa några ordentliga farligheter mot det samlade Preston-försvaret. I stället var det negativa rubriker som överskuggade den första akten.

The Athletic-journalisten Liam Twomey rapporterade nämligen om att homofobiska ramsor kunde höras från bortasektionen under de första 45 minuterna.

I början av den andra halvleken skruvade Chelsea upp tempot en aning och efter att ett perfekt Malo Gusto-inlägg prickat Armando Brojas panna var 1-0 ett faktum efter en knapp timmes spel.

Därefter fyllde Thiago Silva, som bytte av Gilchrist, på med 2-0 innan Raheem Sterling svarade för matchens stora behållning.

Engelsmannen peggade upp och pricksköt dit 3-0 med en vacker frispark. Ett mål som i praktiken avgjorde matchen med 20 minuter kvar att spela.

"Det där är högsta klass från Raheem Sterling. Det är alltid svårt att få den över muren från det avståndet", skrev BBC-experten Danny Gabbidon om målet.

De avslutande minuterna var mest av akademisk betydelse, men i de avslutande minuterna kunde Enzo Fernández fastställa slutresultatet 4-0, vilket innebär att Chelsea avancerar till FA-cupens fjärde omgång.

Chelsea: Petrovic – Gusto, Disasi, Gilchrist, Colwill – Caicédo, Fernández - Sterling, Palmer, Mudryk - Broja.

Preston: Woodman - Storey, Hughes, Lindsay - Potts, McCann, Whiteman, Millar - Browne, Keane - Osmajic.

Publicerad 2024-01-06 kl 20:25