Sterling med hattrick i överkörning - City säkrade andraplatsen

Manchester City körde över Graham Potters Brighton under lördagskvällen.
5-0 segern på American Express Stadium säkrar andraplatsen för Guardiolas mannar.

Manchester City gästade Graham Potters Brighton på den engelska sydkusten under lördagskvällen, där Raheem Sterling och Gabriel Jesus stal showen.

Efter 20 minuter spelade Gabriel Jesus fram till Raheem Sterling, som gjorde 1-0. Därefter, precis innan halvtid, fick Jesus själv skriva upp sig på målprotokollet då han gjorde 2-0.

I direkt efter halvtid gjorde Sterling sitt andra mål för kvällen, när Riyhad Mahrez skickade in ett vackert inlägg framför Brighton-målet, som Sterling var först framme på och nickade in 3-0 till City. Tre minuter senare spelade Gabriel Jesus fram Bernardo Silva till 4-0 och samlade på sig sin andra assist för kvällen.

Med tio minuter kvar att spela fulländade Sterling sitt hattrick, på komiskt sätt, då han föll och tämligen omedvetet blev träffad av bollen i huvudet - som smet in mellan benen på Brighton-målvakten Matt Ryan.

5-0 blev slutresultatet, vilket garanterar City andraplatsen i årets Premier League. Trots att lagen som slutar topp fyra i England direktkvalificerar sig till gruppspelet i nästkommande Champions League är det fortfarande oklart om så blir fallet för City.

Klubben straffades i vintras av Uefa efter att ha brutit mot det ekonomiska regelverket Financial Fair Play. Domen där blev en tvåårsavstängning från alla Uefa-tävligar, det vill säga Champions League och Europa League, samt dryga böter. City överklagade dock Uefas beslut till Idrottens skiljedomstol, Cas. Cas kan riva upp beslutet och besked gällande överklagan väntas komma på måndag.

Publicerad 2020-07-11 kl 22:54