Svenskduo nära att rädda poäng - i dramatiskt Londonderby

Chelsea besegrade Brentford och återtog serieledningen i Premier League - men det var en seger som satt långt inne.
I slutminuterna var både Pontus Jansson och Saman Ghoddos nära att rädda poäng.

Pontus Jansson och Saman Ghoddos.

Det vankades Londonderby i Premier League under lördagskvällen när succénykomlingen Brentford tog emot Chelsea, som hade chans att återta serieledningen vid seger. Pontus Jansson startade i hemmalagets trebackslinje och ställdes mot Romelu Lukaku och Timo Werner, som bildade gästernas anfallspar.

Jansson och Brentford lyckades länge stå emot Chelseas offensiv, som skapade flera farliga målchanser i första halvlek. Men strax innan halvtidsvilan fick gästerna utdelning. Efter ett inlägg gick bollen ut till Ben Chilwell som distinkt sköt in 0-1 på halvvolley.

Brentford jobbade sig in i matchen och var ett klart bättre lag i andra halvlek. Med knappa 20 minuter kvar att spela byttes Saman Ghoddos in, och i slutminuterna fick han ett jätteläge att kvittera.

Bollen gick fram till en omarkerad Ghoddos som fick ett öppet skottläge i straffområdet, men avslutet gick rätt i magen på en utrusande Edouard Mendy i bortamålet. I jakten på ett kvitteringsmål flyttades Pontus Jansson upp på topp och svensken lyckades få ett bra skottläge, men även den gången stod en storspelande Mendy i vägen.

Chelsea höll undan och besegrade till slut Brentford med 1-0. Segern och poängen gör att Chelsea åter tar över serieledningen i Premier League.

- Det var väldigt tufft. Sista 20 minuterna visade vi mentaliteten som vi måste visa hela säsongen. Brentford har haft en briljant start på säsongen och deras fans är bra för dem, säger matchvinnaren Ben Chilwell till Sky Sports efter matchen.

Brentford: Raya - Zanka, Jansson, Pinnock - Canos, Jensen, Norgaard, Onyeka, Henry - Mbeumo, Toney.

Chelsea: Mendy - Chalobah, Christensen, Sarr - Azpilicueta, Loftus-Cheek, Kante, Kovacic, Chilwell - Lukaku, Werner.