Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svenske Villa-talangen hyllar Terry: "Hans närvaro väger väldigt tungt"

Premier League

Aston Villa tog in ett minst sagt meriterat nyförvärv i sommar i form av John Terry.
Klubbens svenske talang Viktor Johansson menar att stjärnbacken gjort ett stort avtryck.
- Han tar tag i allting. Han höjer tempot och pushar på alla och säger lite vad som är rätt och vad som är fel, säger målvakten till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Efter att ha spelat hela sin seniorkarriär i Chelsea lämnade John Terry London-klubben efter den förra säsongen. Den 36-årige backen nobbade bud från Premier League-konkurrenter och skrev istället på för Aston Villa i Championship. Där gavs Terry direkt rollen som lagkapten och engelsmannen har satt avtryck direkt.

- Han tar tag i allting. Han höjer tempot och pushar på alla och säger lite vad som är rätt och vad som är fel. Så hans närvaro väger väldigt tungt, säger klubbens svenske målvaktstalang Viktor Johansson till Fotbollskanalen.

Är det en spelare som man har respekt för och lyssnar på direkt?

Annons
- Jo men så är det ju. Hans karriär är ju inte tråkig om man säger så. Det är ju en stjärnspelare som har varit med ett bra tag.

Terry har vunnit Champions League, Premier League fem gånger och var uttagen i Fifas världslag fem år i rad mellan 2005 och 2009.

- Jag tror det betyder väldigt mycket för alla, speciellt för de unga att få höra vad han har att säga. Han är full med tips. Och han styr upp backlinjen på ett bra sätt. Jag tror att det är väldigt viktigt, säger Viktor Johansson.

Aston Villa inledde säsongen svagt med bara en poäng på de tre första matcherna, men senast såg det bättre ut när man slog Norwich med 4-2.

- Det känns som att de har börjat hitta nu var de vill komma. Nu spelade de ju bra mot Norwich. Det är bara att hoppas att de kan bygga på det och fortsätta på den banan, säger Viktor Johansson.

Annons

Klubben har en tydlig ambition om att återvända till Premier League, som man åkte ur 2015/2016.

- Så är det. Det känns som en självklarhet för hela klubben, det är där vi ska vara. Det är där Aston Villa ska vara som klubb. Så det var väl målet redan förra säsongen egentligen, säger Johansson.

Tycker du att materialet finns där för att gå upp i år?
- Jo, men det gör det. Det ska det göra. Det finns bra spelare, det gör det absolut.

Publicerad 2017-08-22 kl 15:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto