Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
32v

Swansea-ikonen: "Vi måste ha tålamod med Potter"

Foto: Bildbyrån

I måndags lämnade Graham Potter Östersund för walesiska Swansea. 
Klubbikonen Leon Britton, med över 500 matcher i klubben, menar att tålamod är nyckeln till framgång. 
- Jag är säker på att han kommer ha en egen idé på hur vi ska spela, säger Britton till BBC.

I måndags blev det klart att Graham Potter lämnar sitt tränaruppdrag i Östersund för att ta över Championsshipklubben Swansea. I den walesiska klubben har Leon Britton spelat över 500 matcher och menar att klubben måste ha tålamod med Potters sätt att vilja spela för att kunna ta sig tillbaka till Premier League.

- Det är bra att Potter har spelat på det viset förut och förstår systemet. Däremot är det inte något som går att fixa till snabbt. När vi spelade mer som Potter har spelat med Östersund var det ingenting som hände över en natt. Vi arbetade med spelet i flera säsonger och sedan kunde andra managers ta över det och sätta sin egen stämpel på spelet, säger Britton till BBC.

- Jag är säker på att han kommer att en egen idé på hur han vill spela och om det är att spela på ett speciellt sätt måste vi ha tålamod.

Trots att tränarvalet föll på Potter fanns det folk som ville se en mer erfaren Championsship-tränare som ny huvudtränare.

- Vi är tillbaka I Championship efter sju år i Premier League, så jag kan förstå varför tränare med erfarenhet från den ligan har nämnt i sammanhanget. Men vi har en historia av att ta mindre erfarna tränare tidigare och det har fungerat bra för oss förut, säger Britton.

Publicerad 2018-06-06 kl 21:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons