Tio raka för Birmingham

Birmingham är fortfarande i form. 0—0 mot ligaettan Chelsea innebär den tionde raka matchen utan förlust för Sebastian Larssons gäng.

Inför Birminghams möte med Chelsea var Sebastians Larssons gäng det formstarkaste laget i hela Premier league med nio raka matcher utan förlust. Dessutom var laget obesegrat på hemmaplan sedan den 26 september.

Efter mötet mot ligaettan var båda sviterna intakta då Birmingham kryssade, 0—0, hemma på St Andrews.

Gästande Chelsea inledde klart bäst och radade upp flertalet chanser. Branislav Ivanovic, Didier Drogba, Daniel Sturridge och Frank Lampard försökte och mittbacken Alex träffade ribban med en tung frispark.

Hemmalagets chanser var färre, men minst lika farliga.

Christian Benitez gjorde 1—0 i den 33:e minuten — trodde han. Målet dömdes bort för offside. Halvtimmen senare hade Sebastian Larsson en frispark som var nära att borra in sig i Chelseas Petr Cechs högra kryss, men målvakten gjorde en kanonräddning.

Fulham hade kanske inte en lika stark svit som Birmingham, men med fem raka utan förlust och 3—0-segern över Manchester United innan jul ansågs även de vara en av de mest formtoppade trupperna i ligan. Trots det fick de bara 0—0 hemma mot Tottenham.

West Ham, med endast tre segrar på 18 matcher och fyra raka matcher utan vinst, fick en kanonöppning mot Portsmouth. I den 22:a minuten gjorde Alessandro Diamanti 1—0 på straff och med två minuter kvar avgjorde Radoslav Kovac när han nickade in tvåan.

Publicerad 2009-12-26 kl 16:25