Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Tony Pulis tvingas betala 43 miljoner till Crystal Palace efter stökiga uppbrottet

Foto: SCANPIX

West Bromwich tränare Tony Pulis måste betala drygt 43 miljoner till sin förra klubb Crystal Palace. Det står klart efter en lång rättsprocess, rapporterar The Guardian.

Tony Pulis ledde Crystal Palace till en mycket stark elfteplats i Premier League säsongen 2013/2014 och blev utsedd till Årets tränare i ligan. Succétränaren skulle dock lämna klubben, bara dagar innan ligapremiären mot Arsenal kommande säsong.

Anledningen sades då vara att Pulis inte kände att han hade styrelsen bakom sig på transfermarknaden. Men det är långt ifrån hela historien. The Guardian skriver att dispyten handlade om en "överlevnadsbonus" på två miljoner pund - runt 23 miljoner svenska kronor - för att ha fixat ett nytt Premier League-kontrakt till Palace. Klubbens ägare Steve Parish gick med på att betala bonusen två veckor före deadline, men krävde tillbaka den efter Pulis abrupta slut i Crystal Palace.

Redan i mars bestämde Premier Leagues panel för förlikning att Pulis skulle återlämna bonusen och betala ytterligare en miljon pund för rättskostnader och skadestånd för att ha brutit kontraktet. Beslutet överklagades av Pulis, men till ingen nytta.

Skiljedomstol har nu avslagit överklagan och dömt den nuvarande West Bromwich-tränaren till att betala 3,77 miljoner pund - runt 43 miljoner svenska kronor - till Crystal Palace. Det ökade beloppet beror dels på ytterligare rättskostnader men även skadestånd för att ha bedragit panelen för förlikning.

Publicerad 2016-11-28 kl 18:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER