Torres frälste Liverpool - nya serieledare

1-0 blev 1-1, och 2-1 blev 2-3. Liverpool vägrade ge upp borta mot Portsmouth.

Efter en händelsefattig första halvlek tog Portsmouth ledningen mot Liverpool. David Nugent heter målskytten och han slog till i mitten av den andra halvleken.

Liverpool kvitterade sedan genom Fabio Aurelio som dundrade in en indirekt frispark inne i straffområdet. Men Portsmouth gav inte upp, istället nickade Hermann Hreidarsson in 2-1 med dryga tio minuter kvar.

Sylvain Distans gjorde en dundertavla i den 85:e minuten som Fernando Torres utnyttjade till att skapa sig ett friläge. Från det passade han till Dirk Kuyt som tråcklade sig fram och sköt 2-2. Och inbytte Fernando Torres såg själv till att avgöra matchen i den 92:a minuten med en nick från nära håll.

De tre poängen tar upp Liverpool i serieledning, om än med fler spelade matcher än konkurrenten Manchester United.

Publicerad 2009-02-07 kl 20:33