Tottenham klart för final i ligacupen - Brentford-anfallaren utvisad efter vansinnestackling

Ligacupen

Tottenham är klart för final i ligacupen.
Det efter en 2-0-vinst mot Brentford där anfallaren Josh Dasilva blev utvisad efter en vansinnestackling.
I finalen väntar antingen Manchester City eller Manchester United.

Under tisdagskvällen var det dags för den första semifinalen i ligacupen mellan Tottenham och Championship-klubben Brentford. Svensken och Brentford-kaptenen Pontus Jansson missade matchen på grund av skada. Från start fanns däremot Tottenhams succéduo Son Heung-min och Harry Kane och de skulle fortsätta göra poäng för London-klubben.

Det dröjde inte länge innan Tottenham tog ledningen. På ett inspel från Sergio Reguilón kunde Moussa Sissoko lugnt och behärskat placera dit 1-0 via pannan efter tolv minuter spelade. Fransmannens första mål för säsongen.

Brentford hade svårt att lyfta laget och skapa chanser för att kvittera. Istället dunkade Son Heung-min in 2-0 på ett friläge.

Bara några minuter senare skulle läget bli ännu mer bekymmersamt för Thomas Franks Brentford. Detta då Josh Dasilva satte dobbarna på Pierre Emile Højbjergs smalben. Domaren granskade situationen på VAR-skärmen och plockade upp det röda kortet.

Efter tilläggstid blåste domaren Mike Dean av matchen som slutade 2-0. José Mourinhos Tottenham därmed enkelt vidare till ligacupfinal, vilket är klubbens nionde finalmatch i turneringen. Spurs möter vinnaren i mötet mellan Manchester City och Manchester United. Manchester-klubbarna ställs mot varandra under onsdagskvällen.

Tottenham: Lloris - Aurier, Sanchez, Dier, Reguilon - Højbjerg, Sissoko, Ndombele, Lucas, Son - Kane.

Brentford: Raya - Dalsgaard, Sorensen, Pinnock, Henry - Dasilva, Janelt, Jensen, Mbeumo - Canos, Toney.