Tottenham kollapsade i stormötet - City vände till seger på tolv minuter

Manchester City blev utbuat och låg under med 2-0 i paus mot Tottenham.
Då vände Pep Guardiolas mannar på tolv minuter.
Stor hjälte i 4-2-segern blev Riyad Mahrez, som gjorde två mål.
- Vi förtjänade segern, säger han till Sky Sports.

På torsdagen ställdes topplagen Manchester City och Tottenham mot varandra i ett stormöte på Etihad Stadium.

Manchester City inledde piggast och efter lite mindre än 20 minuters spel fick Jack Grealish ett bra läge till att ge sitt lag ledningen, men avslutet gick rakt på täckande Spurs-spelare.  Med lite mer än fem minuter kvar till paus gick Rico Lewis på skott utanför straffområdet och det var nära att ställs Hugo Lloris, men Spurs-keepern sträckte ut och räddade.

Kort därefter fick Erling Haaland en jättechans, men norrmannen fick inte ordning på bollen och sumpade friläget. Bara minuten senare nickade strikern över när han blev sopren på ett inlägg.

Men det var Tottenham som tog ledningen. Precis före paus slarvade Manchester City, Ederson slog en usel passning som satte Rodri i trubbel, och Dejan Kulusevski tog vara på det genom att hugga som en kobra och placera in 1-0.

Kort därefter gjorde Spurs även 2-0 genom Emerson Royal.

- Det är så naivt spelat från City. Alla vet hut Spurs kommer att spela, antingen kommer det att vara genom ett misstag eller en kontring, sa tidigare City-spelaren Miach Richards i Sky Sports.

Han fortsatte:

- Det är så slarvigt spelat.

2-0 var ställningen i paus. Hemmapubliken buade Pep Guardiolas mannar.

- Det är oacceptabelt. De har skänkt glädje i åratal, de har vunnit fyra ligatitlar av fem. De kan inte bua.

Publikens missnöjde verkar ha varit tändvätska för hemmalaget på Etihad Stadium.

Precis efter paus kvitterade Manchester City. Julian Alvarez höll sig framme på en retur på ett inlägg och argentinaren gjorde sitt fjärde mål i Premier League. Och bara minuten senare, närmare bestämt i de 54:e, fullbordade City sin upphämtning. Vem som gjorde målet? Erling Braut Haaland.

- Alla fyra målen har kommit inom en tiominutersperiod, på vardera sidan av halvtiden. Kanske fick de sig en hårtork i halvtid, men City har kommit ut till den andra halvleken och varit ”on fire”, sa Manchester United-ikonen Gary Neville i Sky Sports.

Och i den 64:e minuten gjorde Manchester City 3-2. Riyad Mahrez hittade en liten lucka intill Hugo Lloris förstastolpe. En vändning på tolv minuter och sex sekunder, alltså.

- Mahrez har varit outstanding, sa Neville.

Samtidigt delade United-ikonen ut en känga till Lloris.

- Jag måste säga att han visar svag form. Han måste kunna rädda den. Mahrez avslut är bra, men den får inte han släppa in.

Matchen slutade 4-2 efter att Riyadh Mahrez avgjort mötet i den 90:e minuten.

- Han har varit briljant. Han är matchens lirare, sa Neville.

Mahrez själv:

- Vi visade vad och vilka vi är samtidigt som vi hade lite tur. Vi förtjänade segern, säger han till Sky Sports enligt BBC.

Resultatet innebär att Manchester City är kvar på andraplats i Premier och laget har nu fem poäng upp till ledande Arsenal. Tottenham är tabellfemma på 33 poäng och har hela 14 poäng upp till Arsenal.

Manchester City: Ederson, Lewis, Akanji, Stones, Ake, Gündogan, Rodri, Grealish, Mahrez, Haaland, Alvarez.

Tottenham: Lloris, Romero, Dier, Davies, Emerson, Perisic, Højbjerg, Bentancur, Kulusevski, Son, Kane.

Publicerad 2023-01-19 kl 22:52