Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tourés mardröm - sparkad efter två månader

Championship

Kolo Touré fick i november sitt första manager-jobb.
Nu får han sparken - efter noll vinster på två månader. 
Wigan är i kris och vill ha en ny tränare för ett nytt Championship-kontrakt.

Foto: Bildbyrån.

Tidigare Arsenal-, Manchester City- och Liverpool-backen Kolo Touré har sedan ett antal år tillbaka sadlat om till tränare. Han inledde som assistent i Elfenbenskustens U23-lag och i Celtics A-lag för att sedan bli assistent i Leicester City i Premier League. 

Den 29 november i fjol fick Touré sitt första uppdrag som chefstränare i Championship-klubben Wigan - men redan nu är sejouren över efter två månader.

Wigan meddelar under torsdagskvällen att Touré lämnar sin post efter flera tunga resultat och noll segrar på nio matcher, samtidigt som klubben är jumbo med 25 poäng efter 28 omgångar i den engelska andraligan. 

ANNONS

- Tyvärr har resultaten på planen inte blivit som vi önskat. Hur tufft beslut det än var att ta, så har styrelsen bestämt sig för att det är nödvändigt att ge oss bästa möjliga chans att förbli en Championship-klubb nästa säsong, säger Malachy Brannigan, vd i Wigan, på klubbens hemsida.

Vidare lämnar även Kevin Betsy och Ashvir Johal den engelska klubben.

För det första vill jag tacka Kolo, tillsammans med Kevin och Ash, för deras insatser under deras tid i klubben, säger Brannigan och fortsätter:

- Vi vet att den här tiden på året är en nyckelperiod för alla klubbar, inklusive oss. Därför kommer vi nu att arbeta snabbt och effektivt för att säkerställa att rätt person utses till nästa permanenta manager för Wigan Athletic, med det omedelbara målet att stanna kvar i andraligan till nästa säsong.

ANNONS

Wigan ställs den 6 februari mot Blackburn Rovers borta i ligaspelet. 

Publicerad 2023-01-26 kl 20:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto