Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Transferfönstret öppnar snart - vilka blir panikvärvningarna?

Foto: SCANPIX

Snart börjar fotbollsklubbarnas viktigaste match, den som kan vara skillnaden mellan ligaguld och en medioker mittplacering.

Den 2 januari öppnar transferfönstret i England. Denna gång lär det storma extra mycket.

Bara i England har det spenderats motsvarande 3,4 miljarder kronor under de två senaste januarifönstren, och denna gång lär det bli ännu mer.

Från och med nästa säsong gäller det nya tv-avtalet, vilket gör att samtliga klubbar i närheten av nedflyttning kommer att göra allt de kan för att undvika det då det är värsta möjliga ekonomiska år att åka ur serien just denna säsong.

Och topplagen gör allt i sin makt för att inte missa Champions League-platserna.

Men de måste se upp, januarifönstrets panikvärvningar blir inte alltid till succéer, några av fjolårets största affärer blev fiaskon.

Fiaskon
Juan Cuardo kostade 289 miljoner kronor när han gick från Fiorentina till Chelsea, spelade bara en handfull matcher innan han flyttade tillbaka till Italien i somras, och de 368 miljoner kronor Manchester City lade upp för Swanseas Wilfried Bony går inte ens nästan att räkna hem.

Denna gång är ryktena många. Kommer Zlatan Ibrahimovic att gå till England? Jagar verkligen Manchester United Felipe Anderson från Lazio? Vad händer med Gareth Bale och Cristiano Ronaldo i Real Madrid?

Arsenal - som fick tag på Kim Källström under de sista dagarna av januarifönstret 2014 - kommer att förstärka, det står redan klart.

- Jag kommer ha saker att göra. Jag har alltid saker att göra, men jag sa redan för en månad sedan att vi har lite för tunn trupp, särskilt på mittfältet, med tanke på alla matcher vi spelar, så vi kommer att agera under januari, säger managern Arsène Wenger till the Telegraph.

Sverige väntar
Även Sunderland (stärka upp försvaret), Aston Villa (en anfallare, kanske Chelseas Loic Remy) och Norwich har tydligt flaggat för förstärkningar laget i januari.

För att komplicera saker och ting är inte de olika ligornas fönster öppna exakt samtidigt.

Den 2 januari öppnar det i England, Tyskland, Frankrike, Grekland, Skottland och Österrike, medan andra nationer börjar någon eller några dagar senare. I Sverige öppnar det till exempel den 8 januari.

De flesta stora ligors fönster stänger sedan den 1 februari. I Sverige är det öppet till 31 mars

Publicerad 2015-12-30 kl 15:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons