Tre Everton-poäng efter vansinnigt drama - missad straff i elfte övertidsminuten

Ett upphämtat 0-2-läge – och en räddad straff i minut 101.
Mötet mellan Everton och Watford hade det mesta.
- Det var dramatiskt, säger Leighton Baines till klubbens Facebooksida.

Everton, som redan sparkat tränaren Ronald Koeman, efter en katastrofal inledning på säsongen, tog på söndagen tre blytunga poäng hemma mot Watford.

Men det satt hårt inne.

Hemmalaget hamnade i underläge med 0-2 efter att Richarlison och Christian Kabasele gjort varsitt mål. Men med dryga 20 minuter kvar vaknade Everton och upphämtningen inleddes av Baye Oumar Niasse som satte 2-1. Tio minuter senare kvitterade Dominic Calvert-Lewin – och i matchens första övertidsminut fullbordade Leighton Baines vändningen då han satte 3-2 på straff.

Men dramatiken var inte över där. Strax innan Baines hade placerat in straffen hade fjärdedomaren nämligen kommunicerat att det skulle bli tolv (!) minuters övertid – och gästerna fick ett gyllene läge att kvittera.

Hemmamålvakten Jordan Pickford rev ner målskytten Richarlison i straffområdet – och i matchminut 101 klev Tom Cleverley fram för att kruta in 3-3. Men straffen var svagt slagen och gick utanför den vänstra stolpen. Tre poäng till Everton – efter ett sanslöst drama.

- Vi vet att vi har spelare som är bättre än vår tabellposition visar och vad våra prestationer visat. Så det var skönt att få en seger. Det var dramatiskt så det känns fantastiskt. Men det gäller att vi har fötterna på jorden. Den här en typen av segrar vi borde ta på Goodison Park och förhoppningsvis är det en seger som hjälper oss att få ett energi, säger Leighton Baines till klubbens Facebooksida.