Triss i stolpträffar för Arsenal – mållöst mot City

Arsenal var oerhört nära flera gånger – men det blev mållöst på Emirates när man mötte Manchester City.

Trean Arsenal tog emot tvåan Manchester City med förhoppningar på båda lagen att behålla avståndet till Manchester United som tog tre poäng på tisdagskvällen – men båda lagen tappade två poäng på ligaledarna genom att spela 0-0.

Men det saknades inte chanser, och det var Arsenal som hade de hetaste. Efter två minuters spel var Robin Van Persie millimeter från att ge Arsenal ledningen när han kastade sig fram men hans var en millisekund för sent ute.

Strax därefter hade Van Persie dessutom ett skott i stolpen. Och stolparna skulle rädda City fler gånger. I andra halvlek sköt förs Fabregas i stolpen, och i situationen som följde därpå sköt Walcott även han i stolpen.

Arsenal ville dessutom ha straff när bollen helt klart tog på Vincent Kompanys hand i straffområdet – men att döma av repriserna var det nog ändå rätt av domaren att fria då Kompany till och med såg ut att dra armen ifrån bollen innan den träffade honom.

Matchen avslutades med att Bacary Sagna och Paolo Zabaleta båda visades ut efter att, bokstavligen, ha stångats med varandra efter en närkamp.

Efter slutsignalen var det City som såg nöjdast ut med den bärgade poängen, samtidigt som det buades på Emirates. Oklart åt vad.

Publicerad 2011-01-05 kl 22:54