TV: Arsenal utspelat - missade serieledningen efter 0-4

Fram till lördagens match mot Southampton hade Arsene Wenger inte förlorat en match på annandag jul på 16 år. Efter 4-0 i baken missade också Arsenal chansen att ta över serieledningen i Premier League.

Efter Leicesters förlust mot Liverpool tidigare under lördagen hade Arsenal chansen att ta över serieledningen i Premier League, det som krävdes var en vinst. Southampton ville dock annorlunda och London-laget skulle aldrig komma nära att toppa tabellen.

I den 19:e minuten inleddes målskyttet när Southamptons Cuco Martina skulle ge hemmalaget ledningen med en riktig drömträff. Efter att Arsenals Per Mertesacker med pannan rensat bort ett inlägg skulle den studsande bollen leta sig ut till högerbacken Martina. Holländaren drog till direkt på volley med utsidan av foten och bollen skulle från 25 meter stenhårt leta sig in i Petr Cechs högra hörn.

I den 55:e minuten skulle Southampton utöka sin ledning. Efter en snabb omställning fick Mané bollen till höger och kunde spela fram Shane Long som med en enkel bredsida kunde lägga in bollen i öppet mål.

Arsenal hade svårt att ta initiativet i matchen och föll ihop mer och mer i den andra halvleken. På en hörna i den 69:e minuten kunde Fonte omarkerad nicka in 3-0.

Spiken i kistan skulle komma i den 92:a minuten när Tadic efter åter en snabb omställning kunde frispela Shane Long som med ett avslut mellan benen på Cech kunde göra sitt andra mål för kvällen.

Se höjdpunkter från matchen i sportsändningen i spelaren ovanför.

Lagens startelvor:

Southampton: Stekelenburg; Martina, Fonte, van Dijk, Bertrand; Wanyama, Clasie; Ward-Prowse, Davis, Mane; Long.

Arsenal: Cech; Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal; Ramsey, Flamini; Walcott, Ozil, Campbell; Giroud.