TV: Bales kanon räckte inte - Koscielny tog Arsenal till CL-kval

Gareth Bale gjorde det igen. Men det räckte inte. Arsenal slog Newcastle och blev fyra efter en atletisk volley från mittbacken Laurent Koscielny.

Precis som förra året skilde en poäng mellan värsta lokalrivalerna Tottenham och Arsenal inför sista omgången av Premier League-fotbollen. På spel: En fjärdeplats och därmed en kvalplats till Champions League kommande säsong.
Precis som förra året gick Arsenal vinnande ur striden.
Efter 51 mållösa minuter - både i Newcastle-Arsenal och Tottenham-Sunderland - avgjorde Arsenal kampen. Theo Walcott slog frisparken från höger, Lukas Podolski nickade fram den mot mål och Lauren Koscielny, mittbacken, stod för en lektion i vighet när han drog in en volley från nära håll.
Det räckte, matchen slutade 1-0, och man knep fjärdeplatsen framför Tottenham som också vann med 1-0.

Säsongens ligakung Gareth Bale slog in Spurs mål strax före 90:e minuten. Men Spurs får nöja sig med Europa league.

Tidigare i matchen ville hemmalaget ha straff. Efter 20 minuters spel när Sebastian Larsson - som spelade högerback för dagen - tryckte till Bale. Domaren friade och gav istället Bale gult kort. Kunde lika gärna varit straff visar reprisen.

Chelsea blev trea sedan de besegrat Everton med 2-1. Juan Mata gjorde 1-0 innan kvitterade Everton genom Naismith. Med kvarten kvar återtog Chelsea ledningen - 2-1 genom Fernando Torres, framspelad av Victor Moses.

17:00 Newcastle-Arsenal minut för minut