TV: Blind räddade United i 92:a - kryssade mot West Ham

West Ham var nära tre poäng på hemmaplan mot Manchester United.
Då klev Daley Blind fram och skickade in kvitteringen i den 92:a minuten.

Louis van Gaal ställde upp sitt Manchester United med en tung anfallsuppsättning i bortamötet med West Ham. Wayne Rooney, Adnan Januzaj, Angel Di Maria, Robin van Persie och Falcao startade alla för gästerna. Men stjärnorna skulle få det tufft mot West Ham.

Efter en kvarts spel lossade Enner Valencia bössan och fick David De Gea att göra en svettig räddning. På den efterföljande hörnan var samme Valencia nära igen när han stötte bollen mot nättaket, De Gea var dock där med en ny räddning.

I slutet av den första akten lyfte United spelet och skapade några halvchanser, men det var hemmalaget som hade det mesta i halvleken.

West Ham fick sedan en drömstart i den andra halvleken. Efter en rörig situation i den 48:e minuten, där Wayne Rooney fått bollen i bakhuvudet, kunde Cheikhou Kouyaté skicka in bollen. Kouyaté trixade med bollen två touch innan han vände om och volleysköt 1-0.

I den 77:e minuten fick United ett jätteläge att utjämna när Falcao frispelades. Men colombianen fick snedträff och sköt en bra bit utanför målet.

I den 87:e minuten kunde Mark Noble ha avgjort för hemmalaget när han fick ett kanonläge strax innanför straffområdesgränsen, skottet gick dock rakt på David De Gea som även räddade returen. Istället för 2-0 kunde United forcera framåt och skapa ett hårt tryck i slutet.

I den 91:a minuten drogs Robin van Persie ner precis utanför straffområdesgränsen. United fick frispark och Wayne Rooney stegade upp. Frisparken gick dock i muren, men på den efterföljande hörnan skulle kvitteringen komma. Daley Blind drog till direkt på en nickrensning och hittade Adrians vänstra hörn.

Matchen slutade oavgjort 1-1. Med en minut kvar av mötet fick Luke Shaw sitt andra gula kort efter att ha gått in fult med dobbarna före.

De tappade poängen för gästerna betyder att de nu är bakom den nya trean Southampton i tabellen.

Publicerad 2015-02-08 kl 19:09