TV: Här blir Terry målskytt i 400:e matchen

Southampton öppnade blixtsnabbt. Men Chelsea vände med hjälp av en jubilar.

John Terry

Det var Jay Rodriguez som slog till, innan hemmalaget ens hade hunnit nudda bollen. Eller det hade de, genom ett misslyckat hemåtspel som Southamptonspelaren bröt och sköt in bakom Petr Cech. Klockan stod bara på tolv sekunder när 1-0 var ett faktum.

Chelsea spelade dock upp sig och bara någon minut före pausvilan var det ytterst nära 1-1. Juan Mata hittade Fernando Torres med ett inlägg, men Artur Boruc gjorde en fenomenal enhandsräddning och styrde ut nicken till hörna.

Kvitteringen kom dock tio minuter in i andra halvlek. Demba Ba prickade stolpen med en petning från nära håll, och på returen dök Gary Cahill akrobatiskt fram med en nick.

I samband med målet tvingades Southampton till ett målvaktbyte sedan Artur Boruc skadat sig. In kom istället Paulo Gazzaniga.

I den 62:a minuten var det dags för en jubilar att presentera sig. Matchen är John Terrys 400:e ligamatch och det var också han som nickade in 2-1 i samband med en hörna.

På tilläggstid kunde även inhopparen Demba Ba sätta dit 3-1 efter att ha fällt sig fram vid ett inlägg från Ramires. Det var Bas första mål i Premier League denna säsongen.

Chelsea: Cech; Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta; Essien, Ramires; Mata, Oscar, Hazard; Torres.

Southampton: Boruc; Clyne, Fonte, Lovren, Shaw; Wanyama, Schneiderlin, Ward-Prowse, Lallana, Rodriguez; Osvaldo.

Publicerad 2013-12-01 kl 19:04