Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
2v

TV: Managerns löfte efter olyckan: "Vi kommer att fortsätta på det Leicester han har byggt"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Leicester-ägaren Vichai Srivaddhanaprabhas tragiska bortgång har tagit hårt på klubben. Managern Claude Puel lovar att hans eftermäle kommer att vårdas.
- Vichai gjorde Leicester till vad det är, han gjorde det till en familj. Han var verkligen älskad av alla inom och utanför klubben, säger Puel.

Leicesters mycket omtyckte ägare Vichai Srivaddhanaprabha omkom i samband med den helikopterkrasch som inträffade utanför King Power Stadium i lördags kväll. Ytterligare fyra personer omkom i kraschen. Under veckan har ägarens familj, fans till klubben, spelare och ledare vallfärdat till arenan för att hedra minnet av Srivaddhanaprabha.

Under torsdagen höll Leicesters manager Claude Puel sin första presskonferens efter olyckan, och inledde med att läsa upp ett känslosamt uttalande.

- Det här har utan tvekan varit en av tuffaste veckorna i den här fotbollsklubbens historia. Den tragiska förlusten av fem liv har lämnat oss alla paralyserade med sorg och chock, säger Puel.

- Vichai gjorde Leicester till vad det är, han gjorde det till en familj, han fick klubben att vinna. Han investerade i klubben, han investerade i staden och han investerade i folket. Han var verkligen älskad av alla inom och utom klubben.

Tisdagens ligacupmöte med Southampton blev uppskjutet, och kommer att spelas den 27 november istället. På lördag kommer Leicester att möta Cardiff borta, i det som blir den första matchen efter Srivaddhanaprabhas bortgång.

- Att spela fotboll har inte varit högst upp i huvudet den här veckan, men den här helgen och alla matcher framöver så kommer vi att spela för att hedra de kvinnor och män som har gjort så mycket för klubben. Vi kommer att fortsätta på det Leicester City som han har byggt, säger Claude Puel.

På presskonferensen så fick Puel frågan om det stämde att målvaken Kasper Schmeichel sprang mot helikoptern för att hjälpa till.

- Jag vill inte berätta alla detaljer, för Kaspers skull. Han såg många saker. Självklart är Kasper, som alla mina spelare, förkrossad. Det är mycket sorg och ilska över det som hänt.

Publicerad 2018-11-01 kl 18:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons