Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

TV: Mata om fina initiativet: "Fotbollen är en stor enande kraft"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Juan Mata var med och lanserade initiativet Common Goals. United-stjärnan donerar en procent av sin lön till barn och familjer i missgynnade områden - och uppmanar fler spelare att ansluta.
- I grunden försöker vi få professionella fotbollsspelare att se fotboll som ett verktyg för förändring, säger Mata.

Manchester United-stjärnan Juan Mata var nyligen med och lanserade initiativet Common Goals. Spanjoren skänker en procent av sin lön varje månad till fotbollsbaserade projekt och stiftelser runt om i världen. Mata siktar nu på att sprifa initiativet till många spelare runt om i världen.

- I grunden försöker vi få professionella fotbollsspelare att se fotboll som ett verktyg för förändring. Och att försöka bygga en bro mellan oss fotbollsspelare, klubbar och alla som är inblandade inom fotbollen till att hjälpa många miljoner människor runt om i världen. För jag tror verkligen att fotbollen är en stor enande kraft, och som inget annat i världen. Och jag tror att vi kan använda det för att hjälpa så många människor som möjligt, säger Mata.

- Och det är något enkelt, vi ger en liten del av våra löner och det går till en fond där de fördelar pengarna till fotbollsbaserade stiftelser i missgynnade områden och det hjälper familjer och barn. Idén är ganska enkel men det är svårt att sätta det i kontext men vi gör vårt bästa.

Bland annat har Bayern Münchens Mats Hummels anslutit till initiativet. Juan Mata säger också att hans lagkamrater i United och även managern José Mourinho kommer att göra samma sak.

Publicerad 2017-09-06 kl 22:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons