TV: Mata sänkte Liverpool på Anfield med dubbla mål

I en het och tuff match på Anfield blev Juan Mata hjälte för Manchester United.
Spanjoren avgjorde med två mål i 2-1-segern mot Liverpool - varav ett riktigt drömmål.

Efter vinterns 0-3-förlust så var Liverpool ute efter revansch på Manchester United.

Inledningsvis så var det ett böljande spel utan att något lag lyckades skapa några farliga målchanser.

Efter en kvarts spel så gled Juan Mata igenom i djupled och Liverpools försvarsspelare hann inte med. Spanjoren kunde enkelt placera in 1-0 bakom Mignolet. Målet föregicks av en vacker passning från Ander Herrera.

I halvtid byttes Liverpool-ikonen Steven Gerrard in. Efter 35 sekunder på planen hamnade han i en het duell med Ander Herrera och Gerrard stämplade den liggande motspelaren. Domaren visade upp det röda kortet direkt och ikonens sista stora möte med United blev bara 35 sekunder långt.

Efter en knapp timmes spel slog Juan Mata till igen för Manchester United. Med en vacker konstspark på volley gav han gästerna en 2-0-ledning.

I den 69:e minuten skulle Sturridge skjuta Liverpool tillbaka i matchen. Från snäv vinkel hittade han en lucka vid första stolpen. Skottet såg inte otagbart ut för David De Gea.

Tre minuter in på tilläggstiden fick United en straff när Emre Can satte in en knuff i ryggen på Daley Blind. Wayne Rooney stegade fram, men Simon Mignolet stod för en mycket stark räddning och räddade spänningen i matchen. Men Liverpool kom dock inte närmare än en djupledsboll mot Skrtel som blev för djup.

Manchester United vann toppmötet och tog greppet om en Champions League-plats. För Liverpool blir det nu väldigt svårt att nå Champions League.

Se höjdpunkter från matchen i Sporten i klippet ovan!

Publicerad 2015-03-22 kl 16:26