TV: Nyförvärven fixade Uniteds seger

Manchester United klarade 3-2 hemma mot Fulham efter att nyförvärven Robin van Persie och Shinji Kagawa gjort var sitt mål.

Nyförvärven levererade för United

Det var nyförvärvens kväll då Manchester United mötte Fulham på Old Trafford. I Fulham fick Alexander Kacaniklic starta och han fick en smakstart när lagkamraten Damien Duff gjorde matchens första mål från nära håll redan i den tredje minuten.

United svarade snabbt då Robin van Persie gjorde sitt första mål i Unitedtröjan när han kliniskt satte kvitteringen på halvvolley, tre minuter efter Duffs 0-1. Med tio minuter kvar till halvtid var det dags för nästa nyförvärv att kliva fram. Shinji Kagawa värvades till United från Dortmund inför säsongen och började betala tillbaka då han satte 2-1 efter en målvaktsretur.

De sista tio minuterna av den första halvleken handlade mest om Uniteds högerback, Rafael. Först hade han en boll inne i målet, men blev avvinkad för offside. Strax därefter tog han dock revansch när han nickade in 3-1 till United med fyra minuter kvar.

I den andra halvleken var det destå jämnare och strax efter att Alexander Kacaniklic blivit utbytt i den 62 minuten gjorde Nemanja Vidic självmål. Fulham startade då en desperat jakt på kvittering men United lyckades hålla undan. Kagawa fick lämna plats för Rooney med tjugo minuter kvar av matchen. Under tilläggstiden åkte Rooney på en våldsam stämpling och blev utburen på bår.

Publicerad 2012-08-25 kl 16:39