TV: Rashford sänkte Schweiz - sköt England till seger

Marcus Rashford blev i kväll åter målskytt för England.
Manchester United-anfallaren sänkte Schweiz till 1-0.
- Det var lättare med leveransen från Walker, säger han till Sky Sports.

England klev i lördags in i gruppspelet i Nations League med match mot Spanien på Wembley. Manchester United-anfallaren Marcus Rashford gav England ledningen i mötet, men därefter tog Spanien över och vann med 2-1. I kväll höll sig Rashford åter framme, men den här gången i en träningsmatch mot Schweiz på King Power Stadium.

Efter en mållös första halvlek, så höll sig Rashford i den 54:e minuten framme vid ena stolpen efter ett inlägg av Kyle Walker och placerade in bollen i mål till 1-0. England fortsatte att trycka på framåt och hade flera chanser för 2-0. Eric Dier var en av flera spelare som var nära, men sköt högt över mål från en farlig yta utanför straffområdet.

- Från den positionen handlade allt om träffen på bollen och det var lättare med anledning av leveransen från Kyle Walker, berättar Rashford för Sky Sports.

Englands förbundskapten Gareth Southgate, som vilade flera stjärnor i matchen, gjorde i mitten och i slutet av andra halvlek flera byten. Harry Kane fick bland annat komma in i den 61:e minuten och i den 79:e minuten fick Leicester-backen Ben Chilwell hoppa in och göra debut för det engelska landslaget.

Schweiz gjorde i slutet av matchen ett par försök för en kvittering, men orkade inte till slut och föll med uddamålet - 1-0. England fick därmed revansch för förlusten mot Spanien och tog första segern sedan i VM-kvartsfinalen mot Sverige i Ryssland.

- Atmosfären här var fantastisk och jag hörde att fans skrek mitt namn, vilket gav mig extra energi. Det är kul att få en vinst. Vi behövde stoppa trenden efter tre raka förluster och det var skönt att hålla nollan också, säger mittbacken Harry Maguire till Sky Sports.

England: Butland - Maguire, Tarkowski, Walker - Alexander-Arnold, Delph, Dier, Rose - Loftus-Cheek, Welbeck, Rashford.

Schweiz: Sommer - Schär, Djourou, Akanji - Lichsteiner, Zakaria, Xhaka, Freuler, Rodriguez - Shaqiri, Gavranovic.