TV: Se Eto'os hattrick mot Manchester United

Chelseas Samuel Eto'o fick förtroende från start mot United. Han tackade för förtroendet med mål, tre gånger om. Fjolårsvinnarna Manchester United var uddlöst utan skadade Wayne Rooney och van Persie.

Fernando Torres gjorde mål senast mot Hull. Ändå valde Chelseas tränare José Mourinho att bänka spanjoren i förmån för Samuel Eto'o. Fingertoppskänsla från portugisen visade det sig. Eto'o hann nämligen göra tre mål innan han byttes ut mot ovan nämnde Torres. I United hade man mindre valmöjligheter framåt då man fick klara sig utan skadade stjärnorna Wayne Rooney och Robin van Persie.

Det var United som började bäst. Laget pressade direkt för ett tidigt mål och Ashley Young hade ett lyckat väggspel med just Danny Welbeck men Youngs skott räddades av Cech.

Men det var just Eto'o som visade att han förtjänade en plats från start. I den 17:e minuten bröt han inåt från högerkanten, fick skottläge och sköt. Bollen tog på försvarande Michael Carrick och blev till slut otagbart för De Gea i United-målet.

Men trots att United fortsatte att trycka på kontrade Chelsea och Gary Cahill kunde servera Eto'o i boxen som enkelt kunde lägga in 2-0-målet. Det såg tungt ut för United inför andra halvlek. José Mourinho har nämligen inte förlorat någon match under hela karriären då hans lag varit i tvåmålsledning i halvtid.

Och mardrömmen fortsatte för United. Fem minuter in i andra halvlek stod Eto'o ännu en gång väl placerad och kunde trycka in 3-0. Hattrick alltså för Samuel Eto'o som ofta fått stå åt sidan för Fernando Torres. Eto'o blev den fjärde spelaren i Premier Leagues historia att göra hattrick mot Manchester United.

David Moyes insåg att en förändring var tvunget. Evra ut, Smalling in. Young ut och "Chicharito" in. Och det var den sistnämnde som skulle göra skillnaden för United. I den 78:e minuten höll mexikanen framme på en passning/skott från Jonny Evans och styrde in reduceringen.

Det kokade över för Nemanja Vidic som helt bryskt kapade stackars belgaren Edin Hazard. Rött direkt för serben, som ryktats vara på väg bort från United. Minuten senare valde Uniteds ytterback Rafael att gå i Vidics fotspår och gjorde en idiotsatsning men behövde bara inkassera ett gult kort.

Samuel Eto'o blev med sitt hattrick den första Chelseaspelaren på 60 år som gjort tre mål mot Manchester United.