TV: United vann efter drömmål av Rooney

Manchester United kopplar ett allt hårdare grepp om en Champions League-plats. Detta efter lördagens 3-1 vinst hemma mot Aston Villa.

Louis Van Gaals United hade fyra raka ligavinster med sig i ryggen inför matchen mot Aston Villa. Gästerna var till en början framgångsrika i sitt försvarspel och United hade svårt att komma till de riktigt klara målchanserna. Det dröjde till den 43:e minuten innan publiken på Old Trafford fick anledning att jubla. Efter ett kort inspel från vänster tog Ander Herrera emot bollen varpå han med ett lågt skott hittade det bortre hörnet.

I den andra halvleken var Uniteds övertag allt mer påtagligt och laget var flertalet gånger nära att utöka sin ledning. Bland annat hade Young ett farligt skott och Fellaini ett fint nickläge där han från nära håll inte lyckades få in bollen bakom Guzan i Villa-målet.

Ett 2-0-mål skulle emellertid komma, och det med besked. Efter att Angel Di Maria gjort sin gubbe ute på vänsterkanten hittade han in till Wayne Rooney som i sin tur stod för matchens prestation. Med en sträck vrist tog han på volley emot bollen halvt felvänd från motståndarmålet. En vädning och ett volleyskott senare hade Rooney snyggt dunkat in bollen precis under ribban. För Di Maria var det i sin tur den tionde assisten och med det är han Premier League:s näst bäste framspelare denna säsong efter Fabregas.

Bara minuten efter Rooneys mål blev det återigen nerv i matchen när Christian Benteke retfullt enkelt fick in bollen under De Gea i United-målet.

Dock var det Herrera som skulle få sista ordet för dagen. Den tidigare Athletic Bilbao-spelaren såg med en behärskad bredsida till att slutsiffrorna skrevs till 3-1.

Manchester United klättrade i och med segern förbi lokalriveln Manchester City i tabellen. Ett City som har en match mindre spelad.

Så startade lagen:

Manchester United: De Gea - Valencia, Jones, Rojo, Blind - Mata, Herrera, Carrick, Fellaini, Young - Ronney.

Aston Villa: Guzan - Hutton, Okore, Clark, Lowton - N'Zogbia, Sanchez, Delph, Weiimann - Benteke, Agbonlahor.

Publicerad 2015-04-04 kl 19:35