Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

TV: Van Gaal: "Jag kan också välja att avgå själv"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Louis van Gaal uppges hänga väldigt löst efter Manchester Uniteds fjärde raka förlust. Nu hintar holländaren om ett annat scenario.

- Jag kan också välja att avgå själv, säger van Gaal.

Manchester United har förlorat fyra raka matcher - tre av dem i ligaspelet. Efter 0-2 mot Stoke är Louis van Gaals framtid i klubben osäker. Holländaren menade att pressen på spelarna gjorde att United inte vågade spela fotboll mot Stoke. På presskonferensen efter matchen gav tränaren medhåll till en journalist som undrade om det inte var hans jobb att förbereda spelarna för att hantera trycket, men van Gaal tyckte inte att han misslyckats med sitt jobb.

- Du kan säga det. När du vill säga det så kan du säga det. Men jag tycker inte att en tränare har råd med pressen i arbetsmiljön och självklart gör jag mitt absolut bästa för att hitta lösningar för att hantera pressen men i slutändan måste mina spelare göra det själva och jag ska hjälpa dem med det, sedan kan ni säga att "då har du misslyckats". Ni kan säga det det men jag tycker inte det är så, säger van Gaal.

Trots att krisen bara blir djupare och djupare så menar Louis van Gaal att han inte känner att klubben vänt sig emot honom.

- Vi förlorade en fjärde match i rad så det är en annan situation nu. Men jag känner förtroendet från alla i klubben, säger han.

Van Gaal uppges vara mycket nära att få sparken, men hintade också om att ett annat scenario som kanske kan bli aktuellt.

- Jag kan också välja att avgå själv men det är något som jag tar med Ed Woodward (VD:n) i enrum och inte med er. Och jag behöver inte säga det till er, nej det är inte så.

En journalist undrade sedan om att sluta var något som van Gaal hade övervägt.

- Det är också något som jag inte behöver säga men jag har redan sagt tidigare att det inte alltid är så att klubben måste sparka mig, ibland gör jag det själv. Men jag vill prata med styrelsen för Manchester United, medlemmarna i min stab och spelarna först. Inte med er, säger van Gaal.

Får van Gaal sparken nu?
  • Ja, det här var droppen.
  • Nej, hoppet lever för van Gaal.
RÖSTA SE RESULTAT
LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2015-12-26 kl 19:42

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER