Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Uefa-pampen öppnar för Celtic i Premier League

Foto: Scanpix

Celtic har sökt en väg in i Premier League i flera år.

Nu har den skotska storklubben till slut skymtat ljus i frågan.

– Fotbollen är i konstant utveckling och vi är öppna för att diskutera allt, säger Uefas generalsekreterare Gianni Infantino.

Den skotska ligan verkar närma sig en brytpunkt.

Rangers och Celtic har i många år sneglat söderut, med tankar om att lämna den skotska ligan för Englands dito - likt walesiska storklubbarna Swansea och Cardiff. I den inhemska debatten har det diskuterats huruvida de båda Glasgow-rivalerna har vuxit ur sin skotskrutiga kostym, samtidigt som frågan om självständighet från Storbritannien har vuxit. Men klubbarna har varit sugna på det, inte minst Celtic som i nuläget är ensamma på täppan efter att Rangers tvångsdegraderats på grund av sina ekonomiska bekymmer.

Uefas generalsekretare Gianni Infantino berättar i en intervju med Daily Mail att det är en möjlighet.

– Jag vet inte vad som kommer hända och det pågår just nu andra diskussioner i Skottland om självständighet. En del av landet vill ha självstyre, medan den andra vill vara kvar med England, säger han, men tillägger:

– Det pågår ett experiment, ett test, i damfotbollens BeNe-liga med Belgien och Nederländerna. Det har pågått i ett år och vi ska se hur det har gått efter nästa år. Det kommer att hållas diskussioner med alla parter. Fotbollen är i konstant utveckling och vi är öppna för att diskutera allt.

Vägen är lång men inom några år kan det alltså spela skotska lag i den engelska ligan. Men det skulle inte vara direkt till Premier League, utan in i det engelska ligasystemet.

Publicerad 2014-03-05 kl 11:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons