United nära cupfiasko - vann straffrysare mot League One-klubb

Manchester United var nära ett fiasko mot Rochdale.
Ole Gunnar Solskjærs manskap gick vidare efter straffar.

Manchester United är i kris och tränaren Ole Gunnar Solskjær är ifrågasatt efter åtta poäng på sex matcher under inledningen av säsongen i Premier League. Under onsdagskvällen ställdes United mot tredjedivisionslaget Rochdale i ligacupen och hade det märkbart tufft.

Detta trots att Solskjær ställde upp med stjärnor som Paul Pogba och Jesse Lingard, även om det förstås var ett relativt ungt lag med bland annat Victor Nilsson Lindelöf på bänken.

Efter en mållös första halvlek gav Mason Greenwood i den 68:e minuten United ledningen, medan 16-årige Luke Matheson i den 76:e minuten svarade med en kvittering till 1-1 och efter sex övertidsminuter gick matchen till straffläggning.

Manchester United var väl där nära ett fiasko, men klarade sig i slutändan undan det och är därmed vidare till fjärde omgången i turneringen. Daniel James slog in lagets femte straff till 5-3-seger i straffrysaren.