United studsade tillbaka i ligan - vann klart mot Brighton

Nu studsade man tillbaka.
Laget vann med 3-1 mot Brighton & Hove Albion.
- Det var en utomordentlig insats av killarna, säger United-managern

Ole Gunnar Solskjær enligt BBC.

Manchester United  åkte på en rejäl motgång förra veckan då laget fölorade mot Bournemouth med 1-0. Nu var Victor Nilsson Lindelöf och hans lagkamrater ute efter revansch i ligan då Brighton & Hove Albion med Graham Potter som huvudtränare stod för motståndet. Och laget studsade också tillbaka.

Manchester United fick en drömstart på matchen. Med lite mer än kvarten spelad sköt Andreas Pereira i straffområdet. Bollen tog på Dale Stephens och in bakom Mathew Ryan i Brighton-målet. Bara minuten senare utökade United sin ledning. På en inläggsfrispark höll sig Scott McTominay framme och satte dit 2-0.

I matchens andra akt kom Brighton närmare efter Lewis Dunk nått högst på hörna och knoppat in 2-1. Men bara något minut senare återtog United en tvåmålsledning.

Anthony Martial fick en boll i djupled och försökte runda Mathew Ryan. Fransmannen lyckades inte med den aktionen, däremot hitade han Marcus Rashford som stod placerad ungefär vid straffpunkten. Den engelske landslagsmannen gjorde inget misstag, utan tryckte dit 3-1, vilket också blev matchens slutresultat.

I och med segern ligger United sjua i Premier League, Brighton å sin sida är elfteplacerat.

- Tabellen spelar ingen roll i nuläget: vi behöver fortsätta ta kliv, vinna matcher och sedan får vi se vart det tar oss.

Manchester United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Williams - McTominay, Fred - James, Pereira, Rashford - Martial

Brighton: Ryan - Montoya, Dunk, Duffy, Burn - Trossard, Stephens, Propper, Alzate - Connolly, Maupay