Uniteds nya misslyckande - På väg ur ligacupen

Kräftgången fortsätter.

Sunderland blev för svåra – och Manchester United är illa ute i ligacupen.

Manchester United förlorade det första mötet med Sunderland.

David Moyes har haft en minst sagt tung start som ny manager i Manchester United. Laget är långt efter toppstriden i Premier League och inte blev det bättre att man i FA-cupen senast åkte ut mot Swansea på övertid.

Mot Premier League-jumbon Sunderland i ligacupen skulle laget ta revansch.

Det gick inte alls.

Hemmalaget tog ledningen på tilläggstid i den första halvleken. Sebastian Larsson, som tidigare vunnit turneringen med Birmingham, slog en frispark som till slut stöttes i mål av Uniteds Ryan Giggs i kamp med Sunderlands Philip Bardsley.

Kvitteringen kom visserligen på hörna genom Nemanja Vidic i början av den andra halvleken, men det hjälpte föga; Fabio Borini var säkerheten själv och ordnade 2-1 från straffpunkten tio minuter senare.

2-1 blev också slutresultatet – och Manchester United har nu en tuff uppgift att vända returmötet av semifinalserien som spelas på Old Trafford den 22 januari.

Förlusten var lagets tredje raka.

Imorgon spelas första mötet av den andra semifinalen – mellan Manchester City och West Ham. Finalen spelas 2 mars på Wembley.

Publicerad 2014-01-07 kl 22:45