Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgift: "Svennis" tar över Cardiff - återvänder till Premier League

England

Malky Mackay är nära att få sparken från Cardiff.
Nu uppger Daily Mail att Sven-Göran Eriksson är på väg att ta över.

Foto: Bildbyrån

Sven-Göran Eriksson lämnade Manchester City 2008. Nu kan han vara på väg tillbaka till Premier League – enligt Daily Mail är svensken nära att ersätta Malky Mackay i Cardiff.

Sedan en tid tillbaka har det ryktats om att Malky Mackay är på väg att få sparken från Cardiff. I torsdags uppgav BBC att klubbens kontroversielle ägare Vincent Tan skickat ett brev till Mackay med budskapet att han får välja mellan att avgå självmant eller att få sparken. Nu skriver Daily Mail att det är en tidsfråga innan tränaren lämnar och att Vincent Tan vill att ”Svennis” tar över laget.

En kontakt är redan tagen och enligt den engelska tidningen ska Sven-Göran Eriksson få mycket pengar att spendera när transferfönstret öppnar i januari, trots att Tan har sagt till Mackay att han kan glömma nyförvärv om han stannar.

ANNONS

De senaste månaderna har bjudit på en mängd kontroverser i Premier League-laget. Vincent Tan bytte tröjfärger från blåa till röda matchställ vilket väckte ramaskri hos fansen, liksom pratet om att ändra tillägget till klubbens namn från "City" till "Dragons".

Och på senare tid har Vincent Tan råkat rejält i luven på den sportsliga ledningen med Malky Mackay i spetsen. Först ska Tan ha försökt att påverka spelsystemet och taktiken under matcherna, och sedan valde han att avskeda värvningschefen Ian Moody för att istället ersätta denne med en 23-årig praktikant, sonen till en av Tans affärskollegor.

Cardiff ligger på 15:e plats i Premier League. För tillfället tränar "Svennis" kinesiska Guangzhou.

Publicerad 2013-12-21 kl 11:47

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto