Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Beckham kan bli delägare i Manchester United

Premier League

Manchester United kan säljas framöver.
Nu uppges det finnas flera intressenter, däribland David Beckham, Jim Ratcliffe - och amerikanska jättarna Amazon och Facebook. 

Foto: Bildbyrån.

Manchester United kan snart vara ute på marknaden för en ny ägare. Glazer-familjen, klubbens nuvarande ägare, gick på tisdagen ut med att det är möjligt att klubben kommer säljas.

Man räknar med att intresset för att köpa Manchester-klubben är stort. Vem som i så fall skulle vara villig att buda på klubben spekuleras dock i - suveräna stater som Abu Dhabi och Saudiarabien nämns som potentiella köpare - men även Facebook och Amazon pekas ut som trovärdiga friare, enligt Daily Mail.

Samtidigt uppger The Telegraph att Storbritanniens rikaste man - Jim Ratcliffe, kommer lägga ett bud på den klassiska klubben. Ratcliffe, grundare av giganten Ineos, ska ha kontaktat United tidigare i år men antog då att en affär var osannolik. Den engelske miljardären har tidigare även rapporterats försökt köpa Chelsea.

ANNONS

Vidare uppger även Financial Times att ett konsortium, där klubbikonen David Beckham kan ingå, är intresserat av att köpa klubben. Beckham äger även i dagsläget MLS-klubben Inter Miami, som i år gick till slutspel i MLS. 

Glazer-familjen har ägt Manchester United sedan 2005, men missnöjet och protesterna hos supportrarna har varit stora i flera års tid. 

Publicerad 2022-11-24 kl 00:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto