Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Ek lägger nytt bud på Arsenal

Premier League

Daniel Eks första bud på Arsenal blev nobbat.
Nu uppger Daily Mail att Spotify-grundaren planerar att lägga ett nytt bud. 

Foto: Bildbyrån.

Den svenske Spotify-grundaren Daniel Ek har under senaste tiden varit öppen med sitt intresse för att köpa Arsenal och ta över från den kritiserade ägaren Stan Kroenke. Ek lade nyligen ett bud på klubben, men meddelade i mitten av maj att det blev nobbat. Enligt Sky Sports var Eks första bud på runt 1,8 miljarder pund.

Nu rapporterar den engelska tidningen Daily Mail att Ek förbereder ett nytt bud på mer än 2 miljarder pund. Enligt tidningen vill inte Ek ge sig och hoppas fortfarande på en affär. Daily Mail skriver även att det nya budet kan testa Kroenkes vilja i frågan, även om det tidigare kommit besked om att klubben inte är till salu. 

ANNONS

Enligt den amerikanska affärstidningen Forbes har Ek en förmögenhet på 4,7 miljarder dollar, drygt 40 miljarder kronor. Samtidigt har det även kommit rapporter om att Ek har allierat sig med Arsenal-ikonerna Thierry Henry, Dennis Bergkamp och Patrick Vieira i sitt försök att ta över Arsenal. Vidare har det även publicerats uppgifter om att förre Arsenal-tränaren Arsene Wenger stöttar Ek. 

Stan Kroenkes bolag "KSE", Kroenke Sports & Entertainment, äger i dagsläget Arsenal. I flera år har Arsenal-supportrar varit kritiskt inställda till amerikanen med anledning av brist på engagemang och investeringar i klubben.

Publicerad 2021-06-09 kl 09:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto