Vardy räddade Leicester - United tappade segern sent i toppmötet

Bruno Fernandes fortsätter att leverera för Manchester United - men Jamie Vardy skulle sent rädda en poäng för Leicester City i toppmötet.

Det var tabelltvåan och tabelltrean som drabbade samman på klassiska ”boxing day” på King Power Stadium när Leicester City tog emot Manchester United under lördagseftermiddagen.

I Manchester United saknades Aaron Wan-Bissaka, vilket gjorde att Victor Nilsson Lindelöf tog plats till höger i backlinjen medan Eric Bailly och Harry Maguire bildade mittlås.

Redan i den andra minuten fick United en jättechans att ta ledningen, när Bruno Fernandes hittade Marcus Rashford med ett inlägg, men i ett helt fritt läge i straffområdet nickade Rashford över.

Rashford skulle dock revanschera sig. I den 23:e minuten spelades anfallaren fram av Bruno på nytt, och fri med Kasper Schmeichel gjorde han inget misstag och satte bollen i mål till 1-0 för United. Målet var Rashfords 50:e någonsin i Premier League.

Åtta minuter senare skulle Leicester svara. Harvey Barnes fick till ett skott utanför straffområdet som David De Gea inte nådde, vilket betydde 1-1.

Drygt en timme in i matchen tvingades United till ett byte, då Victor Nilsson Lindelöf haltade av med en skadekänning. In för Untied kom istället Axel Tuanzebe.

I den 79:e minuten skulle Manchester United ta tillbaka ledningen i matchen. Bruno Fernandes spelades fram av inbytte Edinson Cavani, och satte 2-1 bakom Schmeichel. Målet var Fernandes 31:a poäng i ligan sedan han värvades in från Sporting i januari tidigare i år.

I minut 85 var det istället Leicesters tur att kvittera. Jamie Vardy höll sig framme på ett inlägg och stötte bollen i mål till 2-2, hans tolfte mål i ligan denna säsong.

2-2 stod sig matchen ut, vilket gör att Leicester just nu ligger kvar på andra plats i tabellen. Man kan dock passeras av Everton, Chelsea och Tottenham, som alla har en match mindre spelad. Även United kan gå om, då de har en hängmatch sedan inledningen av säsongen. Liverpool toppar fortsatt tabellen.

I nästa match möter Manchester United Wolverhampton Wanderers hemma på Old Trafford medan Leicester åker till södra London för att möta Crystal Palace på Selhurst Park.

Leicester: Schmeichel - Justin, Fofana, Evans, Castagne - Ndidi, Tielemans - Albrighton, Maddison, Barnes - Vardy.

Manchester United: De Gea - Lindelöf, Bailly, Maguire, Shaw -  Fred, McTominay - Rashford, Fernandes, James - Martial.