Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Vegansk klubb beviljat tillstånd att bygga arena i trä: "Världens grönaste arena"

England

Världens första professionella veganska fotbollsklubb, League Two-klubben Forest Green Rovers, har fått grönt ljus till att bygga en arena i nästan enbart trä.
"Det kommer bli den grönaste arenan i världen", skriver klubben på sin hemsida.

Foto: Bildbyrån/The Guardian.

2017 blev Forest Green Rovers officiellt registrerade som världens första professionella veganska fotbollsklubb – och nu har den engelska League Two-klubben även fått grönt ljus till att bygga en arena i nästintill enbart trä, skriver The Guardian.

Forest Green Rovers fick i somras sin första ansökan till arenabygget avslagen, men nu har de till slut fått tillstånd till bygget av vad som kommer att kallas ”Eco Park”. Arenan kommer att ha en kapacitet på 5 000 åskådare och på sin hemsida kallar klubben själva arenan för ”världens grönaste arena”.

Sedan avslaget i somras har Forest Green Rovers granskat byggplanerna, vilket nu har gjort att kommunfullmäktige har godkänt planerna. I ett uttalande på klubbens hemsida meddelar ordföranden, Dale Vice, att den nya arenan kan stå färdig om tidigast tre år – förutsatt att arbetet börjar i morgon.

ANNONS

Klubben har fortfarande inte full kontroll över detaljerna i hur arenan ska utformas och ordförande Dale Vice uppskattar att den processen kommer att ta minst ett år.

Forest Green Rovers placerar sig för stunden på en sjätteplats i League Two.

Publicerad 2019-12-29 kl 15:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto