Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Vincent Tans uppmaning till laget: ''Skjut mer(!)''

Foto: Scanpix

Vincent Tan bytte färg på Cardiffs tröjor och ville byta klubbens namn till Dragons. Nu vill han att laget ska skjuta mer.
- Jag vill se 30 eller 40 skott på mål per match, säger han enligt Wales Online. 

Den malaysiske miljardären stormade in i den Walesiska klubben Cardiff City 2010 och köpte in sig med 35 procent. Sedan dess har han gjort en rad uppseendeväckande utspel och konkreta förändringar i klubben.

Bland annat bytte han färgen på Cardiffs tröjor från den klassiska blåa-tröjan till en i rött. I samma vända passade han också på att förändra klubbmärket från den gamla blåvita med en fågel till en röd med en drake. Han har också velat byta ut namnet till Cardiff Dragons – den gången utan framgång.

Nu vill Vincent Tan att laget ska börja skjuta fler skott och slå färre passningar under matcherna.

- Vad är poängen med att passa, passa, passa i förhoppningen om att ta sig in i straffområdet, säger han enligt Wales Online och fortsätter:

- Jag har gett laget ett peptalk och sagt att de måste börja skjuta mer.

I egenskap av att ha sett mängder av fotbollsmatcher så har han lyckats utröna att ju mer man skjuter, desto fler mål blir det.

- Om man skjuter 30 gånger blir det tre mål, skjuter man 40 gånger blir det fyra mål och skjuter man 50 skott blir det fem mål, säger Vincent Tan.

Han påstår att spelarna i laget saknar självförtroende och att de ser ut att spela med en het potatis under matcherna och att inget lag vinner några poäng på att ha mycket bollinnehav.

Vincent Tan avslutar sitt resonemang:

- Har du sett en ful man gått med en vacker kvinna? Om så är det för att han har frågat 30, 40, 50 gånger innan han har fått ett ja. Så ju mer du försöker, desto större framgång får du. Fansen kommer också älska det, säger han.  

Publicerad 2016-02-12 kl 10:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons