Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

”Wenger ville komma till Barcelona med Arsenal lät honom inte”

England

Barcelona förhandlade med Arsene Wenger. Då satte Arsenal ned foten.
– Han ville komma till Barcelona med Arsenal lät honom inte, säger Joan Gaspart, tidigare Barcelonapresident.

Året var 2001 och händelsen börjar alltså bli lite till åren. Men med anledning av Cesc Fábregas-sagan som utspelat sig under sommaren, går nu Joan Gaspart ut och säger att Arsene Wenger suttit i samma båt som Fábregas – att han har velat flytta till Barcelona men blivit nekad av Arsenal.

– När jag var president, när Serra Ferrer lämnade, förhandlade vi med Arsene Wenger och Fabio Capello om att träna Barca.

– Jag träffade Wenger i Paris. Han ville komma till Barcelona med Arsenal lät honom inte. Arsenals ordförande tvingade honom att fullfölja sitt kontrakt. Capello ville också komma, men de (Roma) lät honom inte heller.

ANNONS

Gaspart ger dessutom ett enkelt råd till sittande president i Barcelona, Sandra Rosell, för hur man ska kunna sno åt sig Arsenals kapten.

– Mitt råd, och det har jag sagt till honom, är att det här kommer att sluta med att han tar planet till London och sätter sig ned, öga mot öga, med Wenger.

– Rosell får inte vara rädd. Om han misslyckas kommer hela världen att förstå men ingen kommer att kunna säga att han inte försökte så gott han kunde. Den här rädslan han har att han kommer att misslyckas – han borde inte ha den.

Barcelona har som bekant försökt köpa Fábregas hela sommaren, samtidigt som Arsenal vägrat att ens titta på något bud.

Publicerad 2010-08-03 kl 09:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto