Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Wimbledons tragedi - fick stryk av laget som "stal" deras klubb

Wimbledons otur är maximal. På söndagen hade de chansen att tvåla till MK Dons – som "stal" hela deras klubb. Men det blev förlust efter en klackspark i sista sekunden.

Ni känner säkert till historien om hur Wimbledon FC gick i graven – men reste sig ur askan. År 2002 bestämde sig dess nya ägare för att flytta hela klubben, av marknadsmässiga skäl, till området Milton Keynes och döpa om den till MK Dons. Därmed avvecklades FC Wimbledon efter sin mer än hundraåriga historia.

Men fansen vägrade att ge upp. Istället för att börja hålla på MK Dons bildade många av dem en helt ny förening – AFC Wimbledon – som inledde sin bana i motsvarande division nio. Nu har man klättrat till League 2 och på söndagen kom möjligheten som alla väntat på: En match mot just MK Dons.

Lagen lottades mot varandra i FA-cupens andra omgång och dramatiken blev total. Först satte Stephen Gleeson ett riktigt läckert mål för MK Dons – men sedan exploderade Wimbledon-fansen i ett mäktigt jubel. Efter att Jack Midson kvitterat rusade hundratals ur publiken ner på planen, i ren eufori över vad de upplevde som att rättvisa äntligen skipats.

Men tyvärr, för deras del, var ju tillställningen inte slut. Efter en tilltrasslad situation på övertid klackade Otsemobor in 2-1 vilket innebär att MK Dons går vidare.

Publicerad 2012-12-02 kl 15:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons